Hi-Fi svět

Web převážně vážně nejen o zesilovačích a počítačích.

L

Nejnovější

Hodnocení uživatelů: 4 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Úvod

Po započetí vycházení článků v Praktické elektronice AR, bylo zapotřebí sestavit i nový ceník, který by na tuto skutečnost reagoval, ceník který již nebude sestaven výhradně s hotových modulů, ale bude obsahovat i možnost zakoupení samostatného plošného spoje či spoje SMD osazeného či sady součástek a dílů k možnosti si modul dokončit.

 

Memento

Zde je prostor na upozornění, že uvolnění plošných spojů a umožnění samostatné stavby HQQF vniká nekonečný prostor se jednoduše dostat k naprosto unikátním a výjimečným konstrukcím, ale doporučuji tuto cestu jen pro ty opravdu zkušené.

Kopírováni plošných spojů

Jde spíše o možnost jen teoretickou, neboť každý soudný a trochu znalý člověk si spočítá, že vyrobit oboustranný, prokovený, s oboustranným potiskem a oboustrannou nepájivou maskou, frézovaný a zlacený plošný spoj, něco stojí a je z pouhých skenů jen tak jednoduše nevyrobitelný.

Pájení, osazování a mytí

Dalším úskalím je pájení a osazování některých prvků, SMD je samostatná kapitola, do které by se měli pouštět jen ti, kteří již mají jisté zkušenosti a pájení zvládnou, bez poškození spoje či samotné součástky, při zachování vzhledu a čistoty pájení. Pájení výkonových prvků je vesměs na přípravcích, které je nutno si pro tento účel vyrobit, jen tak budou prvky na správných místech a nebudou po konečné montáži zbytečně mechanicky namáhány. Neposledním problémem je čistota, mytí a lakování, osobně myji ve VIGONu, lakování se následně zvyšuje elektrická pevnost, lak rovněž napomáhá dlouhodobému udržován vlastnosti plošného spoje.

 

Diskuse

L

Nejnovější

Copyright © 2024 Hi-FI svět. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

B

Hi-Fi svět - ISSN 1803-733X

Stránky vydává Bohumil Federmann, Kunovice 7, 75644 Loučka, Česká republika, federmann@seznam.cz